Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліція викрила чоловіка у вчиненні умисного вбивства
Опубліковано 01 травня 2020 року о 10:40

Подія сталася в селі Бобине Путивльського району. Бездиханне тіло 41-річного місцевого жителя в кюветі біля автотраси виявили випадкові перехожі. Вважаючи, що чоловік став жертвою смертельного ДТП, вони й повідомили про це до поліції.

На вказане місце події негайно виїхали керівники ГУНП області та Путивльського відділення поліції, фахівці Слідчого управління ГУНП, мобільна криміналістична лабораторія, слідчо-оперативна група та кінолог зі службовим собакою. Оглянувши тіло загиблого та місце, де його було знайдено, правоохоронці дійшли висновку, що аварії як такої не було. Про це свідчили і зовсім не характерні для ДТП ушкодження, що мав загиблий, і не було обов'язкових у таких випадках слідів на самій автотрасі.

Відтак, стало очевидним, що тіло сюди звідкілясь преремістили. Ця  думка підтвердилась в ході першочергових слідчих та пошукових дій, під час яких в поле зору поліції потрапив  місцевий 34-річний житель, у товаристві якого небіжчика останній раз бачили живим.  А під час невідкладного обшуку ця версія знайшла своє стовідсоткове підтвердження: в помешканні підозрюваного слідчі та оперативники знайшли речі з характерними плямами, сліди крові на долівці і закривавлений обрізок металевої труби.

Громадянина доправили до Путивльського відділення поліції, де на нього вже чекав спеціаліст з поліграфом. Опитування підтвердило причетність затриманого до вбивства, а згодом він і сам розповів про обставини злочину.

Виявилось, що 41-річний чоловік, приїхавши з заробітків, часто гостював у нього. А того вечора вони за черговою пляшкою посварилися, і справа дійшла до кулаків. Схопивши обрізок металевої труби, господар кілька разів ударив гостя по голові. А коли той впав - зрозумів, що накоїв, і перелякався. Уночі витяг тіло небіжчика з хати і доправив його до автодороги, де й покинув у кюветі. Він цілком щиро сподівався, що смерть односельця "спишуть" на аварію. Проте обдурити поліцейських йому не вдалось.

Наразі зловмисник затриманий в порядку ст. 208 КПК України. За фактом умисного вбивства, під процесуальним керівництвом прокуратури, відкрите кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст. 115 КК України. Затриманому  вже оголошено про підозру у вчиненні  цього злочину. В рамках досудового розслідування призначено  ряд експертиз, що мають остаточно встановити всі обставини події та причину смерті потерпілого.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux