Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині поліцейські продовжують контроль за дотриманням карантинних обмежень
Опубліковано 13 жовтня 2021 року о 17:06

Наразі на території області спостерігається погіршення епідемічної ситуації. Працівники поліції не припиняють профілактичну та роз’яснювальну роботу, одночасно контролюючи дотримання населенням, перевізниками, власниками та працівниками торговельних організацій вимог законодавства стосовно дотримання карантинних обмежень.

«На території області функціонує 28 груп, до складу яких увійшли працівники поліції, нацгвардійці, представники Держпродспоживслужби та громадських формувань.  Вони перевірятимуть дотримання громадянами карантинних обмежень», - говорить заступник начальника ГУНП в Сумській області Микола Худенко.

На сьогоднішній день Сумська область знаходиться у «помаранчевій» зоні епіднебезпеки. Це означає, що громадяни обов’язково повинні носити захисні маски в громадських місцях та громадському транспорті, а також дотримуватися дистанції в 1,5 м.

Обмеження, які стосуються «помаранчевої» зони : 

заборонені масові заходи за участю більше 1 людини на 4 кв. метри площі будівлі або території; 

заборонена наповненість кінозалів і залів інших установ культури більше 50% місць; 

заборонена заповненість спортзалів і фітнес-центрів більш ніж 1 людина на 10 кв. метрів; 

заборонена робота навчальних закладів, крім тих, де менше 80% персоналу мають жовтий або зелений COVID-сертифікат.

Обмеження не будуть застосовуватися,  у разі наявності у всіх працівників та відвідувачів закладів чи заходів хоча б 1 дози вакцини або чинного (72 год) негативного результату тесту на COVID-19, крім осіб до 18 років.

Працівники поліції також нагадують громадянам, що з 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним»  рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення.

Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Поліцейські нагадують жителям області, що за порушення карантинних обмежень можлива не лише адміністративна, а й кримінальна відповідальність.  

Використовуйте засоби індивідуального захисту – респіратори та маски. Одягайте їх правильно – закриваючи ними ніс та рот.  

Пам’ятайте: від вашої поведінки залежить життя та здоров’я ваше особисте, ваших рідних та всіх оточуючих.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux