Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
На Сумщині дружині вбитого громадського активіста Анатолія Жука оголошено про підозру у вчиненні злочину
Опубліковано 07 вересня 2018 року о 11:53

У зв‘язку з тим, що жінка перебуває за межами України, підозра була вручена її рідним. Про це сьогодні на брифінгу в обласній прокуратурі місцевим та республіканським мас-медіа повідомили заступник начальника відділу прокуратури Сумської області Богдан Волобуєв та заступник начальника Слідчого управління ГУНП в області Геннадій Жуков.

Як вже повідомлялось раніше, 2 серпня 2018 року в м. Суми на подвір’ї власного приватного будинку батько виявив тіло свого 35-річного сина Анатолія Жука, який був головою громадської організації, депутатом Сумської міської ради 6 скликання та екс-директором Департаменту містобудування та земельних відносин Сумської міської ради. На тілі потерпілого виявлено два вогнепальні поранення, а поруч знайдено пістолет.

Правоохоронці зазначили, що в ході слідства ними було встановлено, що між подружжям Жук були непрості стосунки, жінка неодноразово розповідала близьким людям, що чоловік застосовує до неї фізичну силу, певний час вона проживала окремо від потерпілого. При цьому, розлучитись із чоловіком вона не могла, так як він погрожував забрати в неї дитину. Відтак жінка ретельно спланувала вбивство свого чоловіка.

«Того дня вона відправила власну 10-річну доньку на таксі до своєї матері, - зазначив Богдан Волобуєв. -  Жінка підпалила кімнату в будинку, де відпочивав Анатолій, а сама, щоб забезпечити собі алібі, поїхала з водієм, з яким мала близькі стосунки, сплачувати за комунальні послуги в центр міста. Хоча до цього вона систематично сплачувала рахунки через мережу Інтернет. Анатолій Жук, прокинувшись, самотужки загасив пожежу, зателефонував дружині і вона повернулась додому. Після того, як зіпсовані пожежею речі винесли з будинку, Анатолій ліг відпочити на подвір’ї, а водій поїхав на автозаправку».

Не зупинившись на невдалій спробі та скориставшись тим, що чоловік заснув, жінка взяла його пістолет марки СZ-75, який незаконно зберігався у них вдома, та тричі вистрелила в сплячого Анатолія.

«Відповідно до висновків експертиз на руці, верхній частині джинсів і блузі жінки, в які вона, згідно зібраних доказів була одягнена на час вчинення злочину, виявлено сліди продуктів пострілу, - коментує хід слідства Геннідій Жуков. - Причиною пожежі у кімнаті був підпал. Після вбивства 8 серпня 2018 року жінка разом із дитиною та водієм перетнули державний кордон України та виїхала нелегально до Російської Федерації без намірів повертатись у країну».

У п’ятницю, 7 вересня 2018 року, прокуратурою області спільно зі слідчим управлінням поліції у спосіб, передбачений КПК України, 31-річній дружині потерпілого оголошено про підозру. ЇЇ дії кваліфіковано за ч.1 ст.115 (умисне вбивство), ч.2 ст.194 (умисне пошкодження майна шляхом підпалу), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. На даний час готуються офіційні процесуальні документи для оголошення підозрюваної в міжнародний розшук та екстрадицію.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux