Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Конотопські правоохоронці затримали магазинного крадія
Опубліковано 17 лютого 2020 року о 15:43

Ним виявився 37-річний житель одного з сіл району. Скориставшись відсутністю сигналізації та охорони, він уночі проник до магазину у сусідньому селі та виніс звідти товару на суму близько 50 тисяч грн. Та сповна «поживитись» викраденим йому не вдалося, бо вже через кілька годин його вирахували та затримали правоохоронці.

Про крадіжку з магазину до Конотопського відділу поліції повідомила господиня, яка, прийшовши зранку на роботу, побачила безлад у приміщенні та відсутність більшої частини товару.

Як з’ясували правоохоронці, що прибули на виклик, до приміщення магазину зловмисник потрапив, розбивши скло та вирвавши ґрати у одному із вікон.

Аби встановити особу правопорушника, оперативники відпрацювали територію довкола місця скоєння злочину, вивчили відео з камер відео нагляду, опитали місцевих мешканців. Ті в свою чергу пояснили, що кілька днів тому бачили поблизу підозрілого немісцевого чоловіка на автомобілі. За їхніми описами правоохоронці припустили, що зловмисником може бути 37-річний неодноразово судимий за майнові злочини, житель Конотопського району. Перевіривши його за місцем мешкання, поліцейські переконалися у справедливості своїх підозр. До того ж і сам чоловік зізнався у скоєному. Він пояснив оперативникам: красти пішов бо не мав грошей аби утримувати себе та свою родину, а, оскільки, правоохоронці його дуже добре знають, то вирішив свої злочинні справи реалізовувати на території району, сподіваючись, таким чином уникнути викриття.

Серед поцупленого з магазину алкогольні напої, цигарки, чай, кава, цукерки, ковбасні вироби, шоколад, консерви, 2 мішки цукру, кілька стартових пакетів різних мобільних операторів та близько трьох тисяч гривень готівкою.

«Наші співробітники з’ясували, що для перевезення викраденого до місця свого проживання зловмисник попросив допомоги у свого знайомого, з яким за послугу розрахувався частиною викрадених речей. Ці речі були виявлені у нього вдома під час проведення санкціонованого обшуку, - говорить Сергій Породько, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Конотопського відділу поліції, - Наразі працівники поліції перевіряють його на причетність до скоєння даного злочину».

Зловмисникові ж за вказаним фактом конотопськими слідчими вже повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана із проникненням у житло, інше приміщення чи сховище …) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Правоохоронці також перевіряють його на причетність до скоєння аналогічних злочинів у Конотопському районі.

Відділ комунікації поліції Сумської області


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux